HTML

matekérettség

Egyszerű kétszemélyes blog: egy blogger - egy olvasó, egy tanít - egy tanul, egy fiú - egy lány. Matek érettségire készülünk. Sajnos a közénk eső több 100 km-es távolság miatt marad a netes "óratartás".

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Szia Timi!

2009.12.05. 14:24 péterember

Akkor elkezdjük!

Be kell valljam, roppant izgatott vagyok, hogy hogyan fog működni ez a dolog. Azóta, hogy megbeszéltük, hogy megpróbálkozunk ezzel a "távtanulással", vagy mivel, elég sokat gondolkodom azon, hogy hogyan is lehetne.


Ez a blog arra mindenképpen megfelel, hogy feladatsorokat rakjak össze neked, meg megmutassak általános megoldásokat. Ha valami nem megy, akkor máris van valami, amiről meg msn-en keresztül tudunk beszélgetni.

És akkor el is érkeztünk oda, amire egyelőre azt gondolom, hogy az egészből a legfontosabb: milyen stratégiával is tanuljunk?

1. Egyelőre nézzük meg, hogy tudod-e azt tartani, hogy minden nap 30 percet foglalkozol a matekkal. Ha ez megy, az nagyon jó (kurva jó - csak hogy örülj), akkor lényegében borítékolható, hogy meglesz az érettségi. Ha úgy látjuk, hogy nem megy, a napi 30 perc, akkor majd gondolkodunk, hogy mi megy.

2. Ha bármelyik feladat nem megy, akkor némi kis gyakorlatozás után tedd félre. Semmiképpen nem érdekünk, hogy felhúzd magad akár csak egy példa kapcsán is. Hogy meddig "erölködj" vele, arra az a javaslatom, hogy addig, amíg még van kedved küzdeni a példával. Ha nincs nyugodtan hagyd abba. Tedd félre. Vagy menj át másik példára, vagy hagyd a francba a matekot aznapra, és tanulj olyat, ami sikerélményt ad, esetleg csinálj valami teljesen mást (pl. rántotta:).

3. Ha egy példa nem ment, akkor később annyit tegyél meg vele, hogy próbáld meg magadnak pontosan megfogalmazni, hogy mi a baj a példával. Nyugodtan lehet az is a megfogalmazás, hogy "egy kurva nagy homály az egész". Az esetek többsgében mégis azt tippelem, hogy nem az lesz a helyzet, hogy egyáltalán semmi de semmi nem világos belőle. Sokszor ha pontosan meg tudod fogalmazni, hogy miért nem megy, akkor már félig meg is oldottuk a feladatot. És akkor nyilván ezekkel a feldatokkal foglalkozunk "élőben" msn-en.

4. Én se tudom még se azt, hogy pontosan mit hogyan kell így neten keresztül csinálni, se azt, hogy pontosan miben kell támasztani téged és miben vagy magadtól is erős. Egy pár már azért kiderült (pl. igen kitartó tudsz lenni, és ez nagy segítség, ugyanakkor ha jól sejtem, a  kudarcélmény nagyon elkeserít, meg eleve van egy olyan gondolat a fejedben, hogy neked ez úgyse megy), csak tisztában vagyok vele, hogy sok még menet közben fog. Ez azt jelenti, hogy most kísérletezzük ki együtt azt is, hogy mit érdemes, meg hogy hogyan érdemes. Egyrészt lehet, hogy menet közben változtatunk ezen-azon, másrészt nagyon fontos, hogy jelezzed majd menet közben, hogy mi az ami működik és mi az, ami nem.

\int_\Omega F_\varepsilon (X) d \mathbb {P}

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://timatek.blog.hu/api/trackback/id/tr581575884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a Timi 2009.12.09. 18:52:56

Eddig okéj. Köszi!
süti beállítások módosítása